(Foto:Robbert Beurse).

Happietaria haalt 37.635 euro op voor bestrijding mensenhandel Nepal

Vrijwilligersrestaurant Happietaria heeft 37.635 euro opgehaald voor de bestrijding van mensenhandel in Nepal. Happietaria is een initiatief van goededoelenorganisatie Tearfund. Het pop-up restaurant werd gerund door Leidse studenten en was dit jaar geopend  van 11 februari tot en met 12 maart. Nu is opbrengst bekend gemaakt.

Dit jaar gaat het geld naar een project dat zich inzet om seksueel geweld en mensenhandel tegen vrouwen en meisjes in Nepal tegen te gaan. Met de opbrengst kan onder andere voorlichting over de gevaren van mensenhandel worden gegeven aan kwetsbare vrouwen. Ook kunnen trainingen en zelfhulpgroepen aangeboden worden en kan worden samengewerkt met lokale partijen die zich inzetten tegen mensenhandel, zoals de politie en overheid. Tot slot kunnen opleidingsmogelijkheden en werkgelegenheid worden gefaciliteerd.

Lagere opbrengst
Vorige editie werd er meer geld opgehaald, namelijk 60.000 euro. De organisatie verwachtte dit jaar al een lagere opbrengst. “Door corona kunnen we minder mensen ontvangen, dat heeft natuurlijk gevolgen voor de opbrengsten. Als we 40.000 euro ophalen zijn we heel tevreden”, vertelde organisator Wilke van Loon bij de opening van het pop-up restaurant.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×