(Foto: Werfpop).

Werfpop voegt S10 toe aan line-up

Naast Son Mieux, Jett Rebel, The Vices, Otoboke Beaver en Zuster Zonnebloem staat ook S10 op zaterdag 9 juli op het podium van Werfpop in de Leidse Hout. Dat heeft de organisatie zaterdag bekend gemaakt.

De Nederlandse ‘kroonprinses van de pop’, zoals Werfpop de 20-jarige zangeres omschrijft, draagt een rugzak vol levenservaring mee. “Doordat S10 openhartig haar ervaringen binnen de psychiatrie weet te om te zetten in prachtige songs, raakt ze je binnen no time diep in het hart. Met inktzwart leed, verwarring maar ook intense liefde fladdert ze via zang, rap en spoken word met haar muzikanten als een immer stevig vangnet.”

De eerste EP’s vormden de basis voor een bijzondere documentaire van multimediaal platform 3voor12 met Stien den Hollander, zoals S10 eigenlijk heet. Het debuutalbum ‘Snowsniper’ was goed voor een Edison in de categorie Alternative en na haar laatste album ‘Vlinder’ mag S10 schitteren als Nederlandse vertegenwoordiging van het Europees Songfestival in mei van dit jaar. Ze zingt daar het nummer De Diepte.

De kaartverkoop voor Werfpop is inmiddels gestart. Tickets voor de veertigste editie kosten 7,50 euro. Bezoekers krijgen hiervoor toegang tot het festival, een ecobeker, een drankje en een plaspartout. Kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van minimaal een volwassene van 18 jaar en ouder gratis toegang.

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×