Blind Runners na marathon Rotterdam: 'Sowieso in de gloria'

Blind Runners Martijn Rijsenbrij en Chris Larrewijn hebben hun eerste marathon als duo gelopen. De marathon van Rotterdam was voor de slechtziende Rijsenbrij zijn eerste marathon. Buddy Larrewijn had al vier eerdere marathons gelopen, maar nog nooit als buddy. “Je moet voor twee man kijken. En het was best wel druk, dus je moet ook steeds naar twee kanten achterom kijken of er niet iemand wil inhalen.”

De twee zijn onderdeel van het Running Blind-team van de Leiden Road Runners Club. “We trainen altijd op donderdagochtend”, vertelt Rijsenbrij. “Dan is er een groep blinde en slechtziende lopers, en iedereen heeft een buddy.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Martijn Rijsenbrij en Chris Larrewijn

Vorig jaar november spraken de twee al de ambitie uit om een keer samen een marathon te lopen. “Op een gegeven moment kwam Chris met een trainingsschema aanzetten, en toen zijn we toe gaan werken naar de marathon van Rotterdam”, herinnert Rijsenbrij zich. Larrewijn vult aan: “Ik heb een heel mooi boekje met trainingsschema’s. Dat heb ik aan Martijn geserveerd met de opdracht: ‘ga dit maar doen.’”

Het lopen zelf viel Larrewijn een beetje tegen: “We zaten in een langzame groep, waardoor we niet ons eigen tempo konden lopen. Daardoor kreeg ik pijn in mijn bovenbenen en konden we onze streeftijd van vier uur niet halen.” Rijsenbrij relativeert die pech: “Ik heb mijn eerste marathon uitgelopen, dus ik was sowieso in de gloria. En ik heb zoveel respect voor Chris: hij moest 42 kilometer met mij meerennen en ook nog voor twee personen uitkijken. Ik heb er heel veel respect voor dat hij dat voor me over had.”

De twee willen nog minstens één marathon lopen. “Maar dan één die niet zo druk is”, aldus Larrewijn. Rijsenbrij droomt hardop van de marathon van de Ronde Venen: “Daar ben ik geboren.” Maar die ligt op de kalender vlakbij de Zevenheuvelenloop, en dat is voor hem een nadeel: “De Zevenheuvelenloop is het NK voor Running Blind. En dat is 15 kilometer, dus daar moet je op een heel andere manier voor trainen.” De marathon van Leiden wordt het waarschijnlijk niet, als het aan Larrewijn ligt: “Dan is het veel te gezellig in de stad, dan moet je niet de halve dag bezig zijn met hardlopen.”

Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×