(Foto: Yu Hua Yeh)

ZZ Circuit sluit af met liefdesloop

De laatste hardloopwedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit staat in het teken van de liefde. Op zondag 22 mei organiseert de Leidse Road Runners Club (LRRC) de Runnersworld Leiden Valentijnsloop. De wedstrijd stond oorspronkelijk op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag, gepland. Door de coronacrisis werd hij uitgesteld.

De organisatoren besloten om de naam van de loop niet te wijzigen. “Eerst verwezen we naar de dag van de liefde. Nu sluiten we het ZZ Circuit met liefde af”, verklaart een woordvoerder van de LRRC.

Door de verplaatsing verwacht de hardloop- en wandelclub extra veel deelnemers. “Het is mooi weer. Uit het verleden weten we dat het aantal recreanten dan toeneemt, zowel op de weg als op het water”, meldt de organisatie.

Brug
De Roadrunners hebben met de provincie afgesproken dat de Lammebrug over de Vliet (waar het parcours overheen loopt) die dag tussen 11.00 uur en 13.00 uur gesloten blijft. Nu er niet voor de brug gewacht hoeft te worden, verwacht de organisatie dat veel lopers op 22 mei hun persoonlijke record gaan verbreken. “Dat wordt knallen”.

Een startbewijs kost 8 euro. Over drie afstanden is een parcours uitgezet: 15 kilometer (start 11.00 uur), 10 kilometer (start 11.10 uur) en 5 kilometer (start 11.20 uur).

Na afloop worden de ‘circuit prijzen’ uitgereikt aan de beste lopers die minimaal vijf van de acht ZZ Circuit wedstrijden hebben gelopen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×