(Foto: Sleutelstad)

Duizend euro voor ondernemers die willen digitaliseren

Ondernemers in de Leidse regio die hun cybersecurity op orde willen brengen, een website nodig hebben of bijvoorbeeld met digital marketing willen beginnen kunnen daarvoor een voucher van duizend euro krijgen. Deze ondersteuning kan aangevraagd worden bij Economie071. De eerste inschrijfronde voor de voucher is inmiddels gesloten. De tweede ronde start nog voor de zomer.

In de eerste ronde van ‘Laat digitalisering voor je werken’ zijn 50 vouchers toegekend. Op donderdag 1 juni 12.00 uur start de tweede ronde. Ter voorbereiding op die aanvraag kunnen ondernemers een workshop te volgen, een coach spreken en een offerte aanvragen bij een leverancier. Met de voucher kan men tot 1000 euro terugkrijgen van de investering.

De belangstelling is volgens projectleider Dwayne van der Klugt goed. “We hebben uit elke deelnemende gemeente en uit diverse sectoren aanvragen ontvangen voor investering in digital marketing tot cybersecurity. Bij elkaar investeren de deelnemende bedrijven ruim 125.000 euro in het verbeteren van hun digitalisering.”

Coach
Bedrijven die gebruik van de voucher willen maken wordt aangeraden om hun aanvraag te bespreken met een coach die beschikbaar is vanuit Economie071. Van der Klugt: “Met een coach kun je de mogelijkheden doornemen die werken voor jouw bedrijf. En we kunnen meedenken bij de uitvraag van je offerte. Hierdoor vergroot je de kans dat je aanvraag wordt goedgekeurd en voorkom je teleurstellingen. Via de website van Economie071 kun je een afspraak inplannen.”

Ook zijn er praktische workshops voor ondernemers. De eerstvolgende wordt gehouden op 12 mei in Leiderdorp over het thema ‘Laat jouw website voor je werken’. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met ondernemersvereniging LOV, maar ook niet leden zijn welkom. Op 31 mei en 28 juni volgen er workshops in Leiden en Katwijk. Na de zomer vindt er een grotere bijeenkomst plaats waar kennis en ervaringen van deelnemende bedrijven wordt gedeeld. Van der Klugt: “Voor ondernemers die nog twijfelen over wat digitalisering voor hen kan betekenen, organiseren we een bijeenkomst met voorbeelden van bedrijven die in de eerste en tweede ronde een voucher hebben benut. Zo delen we kennis en maken we de drempel naar de derde en laatste ronde van de vouchers zo laag mogelijk.”

Advertentie

Economie Leiden Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×