K&G presenteert nieuwe show in Maastricht. (Foto: PR).

K&G bereidt zich met trainingskamp voor op kampioenschap

De Show- and Marchingband van de Leidse muziekvereniging K&G gaat op trainingskamp om zich voor te bereiden op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het WMC is een strijdlustig muziekfestival en geldt als de belangrijkste wedstrijd voor mars- en showwedstrijden. K&G heeft de ambitie om kampioen te worden met de nieuwe muzikale show: “The show must go on”.

In het Leidse verenigingsgebouw sieren 13 kampioensvaandels de grote repetitiezaal. De ambitie van K&G is om daar een 14e aan toe te voegen. Het Wereld Muziek Concours wordt elke vier jaar gehouden en vindt dit jaar plaats op 29, 30 en 31 juli. Op 24 mei reizen honderd K&G-leden naar Bocholtz in Limburg. Vijf dagen lang zal keihard getraind worden op het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging.

Chris de waard sprak in Nieuws071 met K&G voorzitter René Truijers over het WMC 2022 in Kerkrade.

Perfectioneren
De voorbereidingen van K&G voor het kampioenschap zijn een jaar geleden gestart. Allereerst is er gebrainstormd over de naam van de nieuwe muzikale show en de te spelen muziek. Uiteindelijk is gekozen voor de titel “The show must go on”. De muziek voor deze show is speciaal voor K&G gearrangeerd en georkestreerd door het instructieteam van K&G. Op het trainingskamp zal intensief worden gewerkt aan het perfectioneren van de show en de marswedstrijden.

Op zondagmiddag 29 mei om 14.00 zal K&G hun allernieuwste showproduct voor het eerst laten zien op het Vrijthof in Maastricht. De Limburgse hoofdstad heeft daarmee de primeur te pakken van een volgens de muziekvereniging “fantastische en imposante show die van de eerste tot de laatste minuut het publiek zal boeien”. K&G heeft zowel met Jong K&G als met de Show- and Marchingband sinds 1962 op het WMC meerdere hoofdprijzen gewonnen. De verwachtingen in de Sleutelstad zijn daardoor hooggespannen.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×