Het team heeft zich inmiddels versterkt met rugbyinternational Robin Zuiderhoek. (Foto: Dennis van de Sande).

Rugbydames DIOK gaan voor één ding: kampioen worden

De dames van Leidse rugbyvereniging DIOK hebben samen met het bestuur van de vereniging een driejarenplan opgesteld met één einddoel: kampioen worden in de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland. Dit jaar willen zij kampioen worden van de Eerste Klasse, over twee jaar moet de hoofdprijs op het hoogste niveau gehaald worden. “Het is heel ambitieus, maar zeker waar te maken”, stelt aanvoerder Sarah Niggebrugge in Sport071.


Kijk hier het hele interview met Sarah Niggebrugge en Robin Zuiderhoek terug.

Belangrijke eerste stap voordat het seizoen begint, is altijd het aansterken van het team. “We zijn heel hard aan het werven geslagen. Het mooie is als je het bestuur en een mooie coaching staff achter je hebt, je makkelijker meiden kan benaderen en overhalen. Eigenlijk zijn we zelf ook vaak door meiden benaderd, die hoorden dat we met dit plan bezig zijn.”

Begin deze maand werd bekend dat Robin Zuiderhoek zich bij de damesselectie van DIOK zou voegen, een Oranje international. Voorheen speelde zij bij de club All Blues in Hilversum. “Ik heb het idee gehad dat we het afgelopen jaar een beetje stilgestaan hebben, dus was het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Ludiek
Met een ludiek filmpje leek het DIOK herenteam een nieuwe coach te zoeken. “Dat filmpje ging wel heel hard online, dus hebben we de volgdende dag meteen maar uit de doeken gedaan dat wij erachter zaten, maar toen hadden we al behoorlijk wat leads om mee aan de slag te gaan”, vertelt Niggebrugge. Inmiddels heeft het team een nieuwe coach in de vorm van Robert van Trigt en staat er een selectie van 30 dames sterk klaar. “We doen nog steeds veel ludieke acties, geïnteresseerden mogen altijd meedoen en er loopt een introductiecursus.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×