Roeiboten in Leiderdorp vooraf aan de afgelaste Ringvaart Regatta
De deelnemers hadden in de voorbereiding de boten al naar Leiderdorp gebracht (Foto: Maurice Hettfleisch)

Ringvaart Regatta gaat vandaag niet door: het waait te hard

De 151 roeiploegen die in de afgelopen dagen hun boot naar Leiderdorp hebben gebracht om vandaag mee te doen aan de Ringvaart Regatta kregen gisteravond te horen dat de wedstrijd is verplaatst. De sterke wind die wordt voorspeld, gooit roet in het eten: vanwege de veiligheid heeft de wedstrijdorganisatie de roeimarathon over honderd kilometer afgelast. Of de Regatta op reservedatum woensdag 8 juni kan plaatsvinden, maakt de organisatie zaterdag bekend.

De Ringvaart Regatta begint elk jaar bij studentenroeivereniging Asopos in Leiderdorp. Daarvandaan maakt het parcours een rondje om de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, waarna de roeiers via Leiden over de Vliet koers zetten naar de finish in Delft.

De deelnemers hebben zich wekenlang voorbereid en voor hen is de afgelasting een grote teleurstelling. Enkele studenten van Minerva en studentenroeivereniging Njord waren dinsdagavond in de studio van Sleutelstad om over hun deelname aan de race te vertellen. Zij kregen kort voor de uitzending het bericht te horen dat de race woensdag niet door kan gaan. “Ik was wel echt heel erg teleurgesteld”, vertelt één van de roeisters. “Je werkt al twee weken aan de laatste loodjes gewerkt, je hebt proteïnerepen gekocht, voeding voorbereid en pasta gemaakt: dan hoor je 12 uur van tevoren dat je nog twee weken moet wachten.”


Dinsdagavond waren enkele deelnemers van de Ringvaart Regatta te gast bij Cor van der Velden in Sport071.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×