Jonathan Dunn in actie tegen Heroes Den Bosch, hij maakt met 28 de meeste punten. (Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden neemt 2-1 voorsprong in finalereeks tegen Heroes Den Bosch

Zorg en Zekerheid Leiden begint moeizaam aan de derde wedstrijd om de landstitel. Heroes Den Bosch leidt de hele eerste helft. Maar het team van coach Geert Hammink weet langzamerhand het tij te keren. Halverwege het derde kwart pakt Leiden de voorsprong en geeft die niet meer af. Eindstand 87-68.

Na de overwinning in de Maaspoort afgelopen maandag wil Leiden graag de lijn voorzetten en Den Bosch is uit op revanche voor de thuisnederlaag. Voor beide teams is de derde wedstrijd in de reeks een sleutelmoment. Wie op 2-1 voorsprong komt, is in het voordeel en voor Leiden telt mee dat als ze deze wedstrijd winnen het thuisvoordeel eindelijk benut wordt.

Aan het eind van het tweede kwart staat ZZ Leiden zes punten achter. Met nog zeven seconden op de klok neemt coach Hammink een time-out en bereidt een aanval voor die door Worthy de Jong perfect wordt uitgevoerd. In de buzzer scoort hij een driepunter en verkleint de achterstand tot 41-44.

Derde kwart
Na de rust gaat ZZ Leiden gestaag door. Zoals wel vaker dit seizoen laat ZZ Leiden in het derde kwart het beste spel zien. Leiden loopt uit naar 69-58. In het vierde kwart stokt het scorend vermogen iets. Met iets minder dan vijf minuten staat het 83-61. En daarna wordt er niet veel meer raak gegooid. En dat brengt de eindstand op 87-68.

Als ZZ Leiden vrijdag in de Maaspoort weer wint van Heroes Den Bosch zijn ze kampioen van Nederland. Bij verlies volgt een laatste beslissende wedstrijd in de Vijf Meihal op zondag 29 mei.

(Video: Gerry van Bakel)

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×