Esri Spetter en Nezar Kanbier.

Dertigplussers basketballen voor bitterballen op Tweede Pinksterdag

Basketballiefhebbers van dertig jaar en ouder kunnen op Tweede Pinksterdag hun vaardigheden beproeven. Community Heroes 071 organiseert dan voor de tweede keer het ‘Basketballen voor Bitterballen’-toernooi. “We spelen eerst het toernooi, en daarna gaan we bitterballen eten”, aldus Nezar Kanbier van de organisatie. “De derde helft vinden we ook heel belangrijk.”

Het toernooi richt zich op dertigplussers, omdat die nauwelijks gelegenheid hebben om recreatief te basketballen. “Ze zijn vaak druk met hun werk en gezin”, vertelt mede-organisator Esri Spetter. “En er is niet echt een veteranencompetitie in het Nederlandse basketbal. Daarom is het toernooi ook op Tweede Pinksterdag, dan is iedereen vrij.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Esri Spetter en Nezar Kanbier.

Spetter en Kanbier zijn zelf ook enthousiaste basketballers. Kanbier speelt bij de jeugd van ZZ Leiden en Spetter is sinds haar vierde vrijwilliger bij de Leidse topclub. “Community Heroes werkt in Leiden samen met ZZ en zo kwamen wij in beeld”, legt Kanbier uit. Zelf is hij ‘live coach’, dat betekent dat hij een team vrijwilligers aanstuurt om iets te organiseren. Spetter is één van die vrijwilligers die het toernooi echt organiseren.

Inmiddels hebben zes teams zich ingeschreven, maar er is nog ruimte voor meer. “Je kan je als team van zes inschrijven, maar ook in je eentje”, legt Spetter uit. “Dan stellen wij een team voor je samen.” Inschrijven kan door te mailen naar communityheroes071@gmail.com.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×