(Video: Robbert Beurse).

Isa en Emine zijn voor één dag de baas van Marente

In het bestuurskantoor van Marente in Oegstgeest zitten de twee beste vriendinnen Isa en Emine uit groep acht giechelend aan een bureau. Vandaag zijn ze de baas van het bedrijf met tien woonszorglocaties. “Gedraag je vandaag als baas”, spreekt bestuurder Anne Leemhuis de meiden toe.

Isa en Emine doen mee met het project ‘Baas van Morgen’ van JINC. Door heel Nederland krijgen honderd jongeren op 1 en 2 juni de kans om een dag op de stoel van de directeur te zitten. Zenuwachtig schommelend op hun stoel praten de vriendinnen over de werkzaamheden van de dag. Ze hebben de opdracht gekregen om iets te bedenken waardoor de bewoners van de woonzorglocatie in Noordwijk zich niet vervelen. Later op de dag brengen ze zelf een bezoek aan deze locatie en wordt hun plan uitgevoerd.

“Ik heb er vertrouwen in dat dat Isa en Emine creatief genoeg zijn om iets leuks voor de ouderen te bedenken”, zegt Leemhuis. Vandaag staat hij zijn kantoor af aan de twee scholieren. “De ervaringen die zij vandaag opdoen, neem ik zeker mee in ons beleid.” Inmiddels hebben de twee bazen van de dag een plan bedacht. ”We gaan bingo doen met de ouderen”, vertelt baas Emine. ”Ik denk dat ze dat wel leuk vinden”, voegt baas Isa aan.

Met het project Baas van Morgen wil JINC kinderen laten proeven aan het bedrijfsleven en ze zo laten ontdekken hoe een bedrijf, gemeente of instelling in elkaar zit. Daarnaast geeft het volgens JINC de kinderen een goede berg aan zelfvertrouwen.

Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×