Groentetuin Bontekoe (Foto's: Robbert Beurse).

Zeeheldenbuurt akkoord met uitbreiding Groentepark Bontekoe

Een grote meerderheid van de inwoners van de Zeeheldenbuurt heeft ingestemd met het voorstel om het Groentepark Bontekoe uit te breiden. Van de 173 uitgebrachte stemmen waren er 167 voor de uitbreiding. “We zijn geweldig blij met de uitslag en met de onverwacht hoge opkomst”, zegt Paula van Kesteren, bestuurslid van de Voedselbank. De bewoners van de Zeeheldenbuurt konden de afgelopen tijd hun strem uitbrengen.

Groentetuin Bontekoe wil de uitbreiding gebruiken om meer groente en fruit te kunnen verbouwen voor de klanten van de Voedselbank Leiden en omstreken. De Voedselbank voorziet wekelijks 450 gezinnen van voedsel. “Voor de Voedselbank is het altijd moeilijk om verse groente voor onze klanten te krijgen”, legt Paula van Kesteren uit. ‘Een eigen moestuin is dan een enorme uitkomst.”

Groentetuin Bontekoe opende een paar jaar geleden en heeft nu een kleine duizend vierkante meter tot zijn beschikking. De uitbreiding betekent dat er bijna 500 vierkante meter bij komt. Als alle voorbereidingen goed gaan, kan er volgend voorjaar gezaaid en geplant worden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×