Showdownspeler. (Foto: Wiebke Wilting).

Stefan Heuker derde op NK showdown

Stefan Heuker van de Leidse GSV de Sleutels is dit weekend derde geworden op het Nederlands Kampioenschap Showdown.

In de poulefase won hij vier van de vijf wedstrijden, waarmee hij zich plaatste voor de halve finale. Daar wachtte Jeroen Tulp. De eerste set ging met 12-8 nog naar Heuker, maar in de tweede set kantelde de wedstrijd. Tulp dwong met een overtuigende 11-2 overwinning een derde set af, en trok die met 12-9 naar zich toe.

In de strijd om de derde plaats had Heuker vervolgens weinig moeite met Achmad Martosoewondo: hij had maar twee sets nodig om met 11-7 en 11-1 de derde plaats veilig te stellen.

Afgeplakte skibril
Heuker was van tevoren favoriet, ook voor zichzelf. “Maar de wedstrijd moet nog wel gespeeld worden”, zei hij vorige week tegen Sleutelstad. Komend weekend krijgt hij een herkansing in het Zuid-Hollandtoernooi, dat zaterdag in Leiden gespeeld wordt.

Showdown is een kruising tussen airhockey en tafeltennis, waarbij goed- en slechtzienden en blinden gelijkwaardig kunnen deelnemen, omdat iedereen met een afgeplakte skibril op speelt en dus geen van de deelnemers iets kan zien.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×