Aanvoerder Marijn Ververs (rechts) signeert een basketbal voor een van de sponsoren. Zonder hen geen topbasketbal, memoreerde zowel clubvoorzitter Verburg als hoofdcoach Hammink. (Foto's: Chris de Waard).

ZZ Leiden Basketball: Ververs en Bouwknecht tekenen bij

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft met twee spelers van de huidige selectie overeenstemming bereikt over contractverlenging. Tijdens een feestelijke  seizoen afsluiting tekende dinsdagmiddag voorzitter Marcel Verburg meerjarige overeenkomsten met aanvoerder Marijn Ververs en met guard Maarten Bouwknecht. De 23-jarige aanvoerder van de allereerste kampioen van de BNXT League heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet. Bouwknecht tekende voor twee jaar bij.

Afgelopen seizoen was het zesde seizoen dat Ververs voor de hoofdmacht in actie kwam. Marijn Ververs speelt al vanaf z’n achtste bij BS Leiden en is een product van de eigen  jeugdopleiding. Hij werd in 2015 door coach Eddy Casteels aan de trainingsgroep toegevoegd. Een jaar later maakte de international onder Paul Vervaeck zijn debuut in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Zijn spel in met name de Europese wedstrijden zorgde er ook voor dat hij debuteerde in het nationale team en ook nu is hij weer geselecteerd voor de Orange Lions.

Chris de Waard sprak nadat de eerste twee spelers waren vastgelegd met voorzitter Marcel Verburg over het komende seizoen.

De 27-jarige Bouwknecht heeft dinsdagavond zijn handtekening onder een contract gezet dat hem voor nog eens twee seizoenen aan de Leidse club verbindt. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is blij dat het de 1.88 meter lange international opnieuw heeft kunnen strikken voor de Leidse club. Bouwknecht debuteerde in 2013 op het hoogste niveau in
Nederland. Na twee seizoenen bij Donar Groningen en vier bij Den Bosch speelde Bouwknecht twee seizoenen voor het Engelse Worcester Wolves. Afgelopen zomer stapte  Bouwknecht over naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball waar hij op beide guardposities uitkwam. Maarten Bouwknecht is erg enthousiast over zijn eerste seizoen in Leiden. “Ik heb een geweldig jaar gehad in Leiden. Het team, de organisatie, de fans, alles klopte. Daarnaast hebben we nog ‘unfinished business’ met een verloren finale.”

Hammink
De komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de hoofdcoach Geert Hammink. Of Hammink het komende seizoen blijft, moet een dezer dagen duidelijk worden. “Hij heeft nog een doorlopend contract, maar er wordt flink aan hem getrokken”, vertelt Verburg. “Reken maar dat clubs in heel Europa en ook in Amerika weten wie hij is en wat hij hier heeft neergezet. En als iemand een grote sportieve of financiële stap kan maken in zijn carrière dan gaan wij dat niet tegenhouden.” Verburg wil wel snel weten waar de club aan toe is. Mocht Hammink vertrekken, dan moet immers zo snel mogelijk een nieuwe coach aangetrokken worden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×