De warming-up tijdens de editie van 2020. (Foto: J.P. Kranenburg).

Senioren gaan weer voetballen tegen kinderkanker

Net als in 2020 en in 2021 organiseert RCL OldStars ook dit jaar weer een walking football-toernooi voor KiKa. Op 9 september nemen seniorenteams het tegen elkaar op in het rustige broertje van het gewone voetbal om geld op te halen voor onderzoek naar behandelingen tegen kanker bij kinderen. Organisator Rob van der Groen is verrast door het enthousiasme: “Na twee dagen hadden we al inschrijvingen, toen had ik de standaard bedankbrief nog niet eens af.”

Uit de wijde regio en zelfs uit België zijn bestaande walking football-teams uitgenodigd om mee te spelen. “We hebben clubs en buurtverenigingen waarvan we weten dat ze walking football doen, een uitnodiging gestuurd”, vertelt Van der Groen. “Maar als mensen speciaal voor 9 september een eigen team willen samenstellen, kunnen ze zich ook opgeven. Dat is alleen maar leuk, dan passen we daar een mouw aan.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Rob van der Groen over onder andere het walking football-toernooi voor KiKa.

Een nieuw team dat Van der Groen bijzonder graag zou zien meedoen, is een Leids team. “In Leiden is wel wat geprobeerd met walking football, her en der hebben teams en clubs eraan geroken, maar op de één of andere manier komt het maar niet van de grond. Des te leuker als ze nu toch een team kunnen afvaardigen.”

Hebberig
De inschrijvingen kwamen al binnen zodra de toernooidatum officieel bekendgemaakt werd. “En er kwam ook vrijwel direct al geld binnen”, merkte Van der Groen. “Ik stuurde dat rond in onze walking football-appgroep, omdat ik het zo leuk vond. Toen bleek dat iemand uit die groep alvast zijn familie en kennissen had aangemoedigd om te gaan doneren.” In 2021 bracht het toernooi 8300 euro op. “Het zou mooi zijn als we nu weer in die richting kunnen komen. Maar ik ga geen bedragen noemen, dat klinkt zo hebberig.”

Het geld is dit jaar extra welkom, weet Van der Groen: “Door corona heeft KiKa twee jaar lang minder acties kunnen doen dan normaal. Er is dus een achterstand in de financiering. We gaan hard ons best doen om die in te halen.” Doneren kan via https://www.actievoorkika.nl/rcl-oldstars-walking-football-voor-kika-3.

Advertentie

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×