(Foto: Heemskerk poldercross)

35e Heemskerk poldercross zonder midzomerfeest

Voor de 35e keer wordt de Heemskerk poldercross vrijdagavond weer georganiseerd. Een hardloopwedstrijd van 3500 meter waar je door de polder loopt en door sloten moet springen. Aansluitend is er altijd een midzomerfeest, maar dat gaat dit jaar niet door. Een flinke domper volgens de organisatie.

Rob Heemskerk, zijn neef Rick en Aad Van der Burg zijn druk bezig met de organisatie. Het is wel een uitdaging vertelt Heemskerk. ”Maar het is ook een heel groot plezier om het te organiseren. Het is een groot feest voor jong en oud, getraind of ongetraind. Het is echt een leuk dorps, lokaal evenement”, zegt Heemskerk.

Al 34 jaar is aansluitend aan de poldercross het midzomerfeest. Dit gaat alleen dit jaar niet door. Het evenementenbeleid van de gemeente Oegstgeest is namelijk aangepast. ”Zij hebben besloten dat het feest maar tot elf uur door mag gaan en wij maar tot half elf drank mogen schenken”, zegt Heemskerk.

Sleutelstad verslaggever Mira Lelieveld sprak met organisator Rob Heemskerk

Polsbandje
De organisatie denkt niet dat het feest dan nog kostendekkend is. “Kwart over negen zijn we klaar met de poldercross en dan is het feest tekort”, zegt Heemskerk. Dat het feest niet door kan gaan vindt de organisatie heel jammer. Zij hopen dat het volgend jaar wel weer door kan gaan.

De start van de poldercross is om 19:30 uur bij het Groene Kerkje en het eindigt bij het Boerhaveplein, beide in Oegstgeest. Aanmelden voor de poldercross kan bij de start vanaf 19.00 uur. Als je daar acht euro contant betaalt, krijg je een polsbandje en kun je mee springen.

Advertentie

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×