(Foto: Carel van der Lippe).

Oegstgeest gaat evenementenbeleid aanpassen voor Poldercross

De gemeente Oegstgeest gaat het recent vastgestelde evenementenbeleid aanpassen. Door de nieuwe regels bleek het feest waarmee al decennialang de Poldercross wordt afgesloten ineens niet meer plaats te kunnen vinden vanwege de opgenomen eindtijd van 23.00 uur.

Dat is een onvoorzien en ook ongewenst effect van het nieuwe beleid, zo constateerde de voltallige gemeenteraad toen organisator Rob Heemskerk van de Poldercross hierover aan de bel trok. De Poldercross is pas rond 21.15 uur afgelopen en een feest tot 23.00 uur heeft dan geen zin. Die tijd is zelfs te kort om uit de kosten te komen en dus was er afgelopen vrijdag voor het eerst geen feestje na afloop.

Chris de Waard sprak met CDA-raadslid Tobias van der Hoeven over de aanpassing van het evenementenbeleid.

Het CDA Oegstgeest wilde met een motie het college van burgemeester en wethouders oproepen om de regels in elk geval zo aan te passen dat de Poldercross vanaf volgend jaar weer gewoon kan worden afgesloten met een mooi feest. Uiteindelijk kwam het niet zover, want burgemeester Emile Jaensch verklaarde dat ook het college dit effect over het hoofd had gezien. Jaensch gaat daarom in gesprek met de organisatoren van de poldercross om samen een oplossing te vinden voor het probleem.

Voor het CDA was die toezegging vooralsnog voldoende en werd de motie niet ingediend. Mochten poldercross en gemeente er toch niet samen uitkomen dan komt het CDA-voorstel na de zomer alsnog op tafel.

Oegstgeest Politiek Poldercross Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×