(Foto: Reanne van Kleef).

Vier keer Leids zilver op het EK Braziliaans jiu jitsu en grappling

Tijdens het afgelopen EK Braziliaans Jiu Jitsu en Grappeling in België zijn leerlingen van de Leidse sportschool Key Mura in de prijzen gevallen. Onder leiding van Anna Rasouli wonnen Maysa, Duke, Tiphaine en Rayane een zilveren medaille.

“Jiu jitsu is een soort verlengde van judo” vertelt Rasouli. “Grappeling is eigenlijk hetzelfde maar dan heb je geen judopak, een kimono, maar een t-shirt en een broek aan.” Ze is trots op haar leerlingen die tussen de anderen internationale vechters hebben gepresteerd.

De 15-jarige en 58 kilo wegende Rayane werd ingedeeld bij de jongens tot 70 kilo. Dat is een groot verschil maar anders waren er te weinig tegenstanders voor hem. Toch won ook hij de tweede prijs op het EK.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×