(Foto's: Gymsport Leiden).

Gymsport Leiden-duo wint NK acrogym: 'Nu lekker vakantie vieren'

Britney Bordewijk en Jozef Bisaku van Gymsport Leiden hebben zondag 26 juni op het NK gymsport de nationale titel gehaald op het onderdeel acrogym in de B-categorie. “Het ging nog beter dan we verwacht hadden”, vertelt Bordewijk terugblikkend. “We hebben nog nooit zoveel punten gehaald.”

Acrogym heeft iets weg van turnen, legt Bordewijk uit: “Maar het is in tegenstelling tot turnen juist een teamsport. Ik noem het wel circus: je moet elkaar bijvoorbeeld optillen of in de lucht gooien.” Bisaku vult aan: “Je hebt vluchtelementen, waarbij je los van elkaar komt: bijvoorbeeld in de lucht gegooid worden, een salto maken en weer opgevangen worden. Maar er zijn ook statische elementen, waarbij je contact houdt met elkaar en bepaalde poses een bepaalde tijd vast moet zien te houden.” En het moet er ook nog leuk uitzien, vertelt Bisaku: “Je doet het op muziek, met een bepaalde choreografie.”

Voor het NK moest het duo zich kwalificeren en een bepaald aantal punten halen. “Er waren maar twee duo’s die die score gehaald hadden”, weet Arthur Haasbroek, de voorzitter van Gymsport Leiden. Toch was het duo van tevoren behoorlijk zenuwachtig. “Gelukkig ging het eerste element direct beter dan we hadden verwacht”, herinnert Bordewijk zich. “Daardoor kwamen we er direct lekker in.”

Of Bordewijk en Bisaku doorgaan als duo, hebben ze nog niet besloten. “We gaan eerst lekker vakantie vieren.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×