(Foto: PR).

Zonnepanelen op dak Lorentzschool Leiden

Op een groot deel van het dak van de Lorentzschool in Leiden worden zonnepanelen gelegd. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de school in vervulling. Het contract tussen de Lorentzschool en coöperatie Zon op Leiden is donderdag getekend in bijzijn van leden van de leerlingenraad.

Door het opwekken van elektriciteit helpt de Lorentzschool mee om het goede voorbeeld te geven aan haar leerlingen”, zegt een woordvoerder van de school. “Het concept van Zon op Leiden biedt ouders, buurtbewoners en ook de school de mogelijkheid certificaten kopen en zo ‘aandeelhouder’ te worden van de zonnepanelen op het dak. Daarmee wordt het een gezamenlijk project dat ook de leerlingen laat zien dat de Lorentzschool meewerkt aan een duurzame wereld. En onze leerlingen leren straks op school dat de zon beschikt over veel energie die wij schoon kunnen gebruiken.”

De Lorentzschool wordt het derde collectieve zonnedak van Zon op Leiden, na Sporthal Houtkwartier en Brede School De Arcade. De coöperatie Zon op Leiden is een burgerinitiatief van Leidenaren. Zon op Leiden legt zonnepanelen op grote daken, zodat iedereen mee kan doen met de energietransitie.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×