(Foto: Finn Florijn).

Die Leythe-roeister schrijft geschiedenis met winst wereldbekerklassement

Karolien Florijn van de Leidse roeivereniging Die Leythe heeft roeigeschiedenis geschreven. Als eerste Nederlander ooit won ze dit jaar het wereldbekerklassement in de skiff. Daar hoefde ze niet eens alle World Cups voor mee te doen: haar overtuigende overwinningen in de eerste twee wedstrijden brachten haar al de titel.

De roeister uit Voorschoten is dit seizoen tot nu toe onoverwinnelijk in de skiff. Vooral tijdens de tweede World Cup in Polen imponeerde ze. Met een voorsprong van maar liefst 7,5 seconden hield ze toen de Zwitserse oud-wereldkampioene Jeannine Gmelin achter zich.

Afgelopen weekend werd tijdens de Rotsee Regatta in Luzern, tevens World Cup III, de prijs definitief aan Florijn toegewezen. Zelf kwam ze daar niet in actie omdat de wedstrijd niet paste in de trainingsopbouw van de Nederlandse olympische selectie. De ploeg bereidt zich momenteel voor op het EK in Munchen dat van 11 tot en met 14 augustus wordt gehouden. Daarom nam technisch directeur van de Nederlandse roeibond Hessel Evertse de prijs in ontvangst.

Kans
Omdat de A-selectie geen deel nam aan de derde World Cup, kregen andere talentvolle roeiers de kans zich op het internationale podium te laten zien. Onder hen drie roeiers van de Leidse roeivereniging Njord. Thijs Tas en Dolf Rutten kwamen uit in de mannen acht en wisten nog een wereldbekerpunt te halen door de B-finale te winnen. Hannah Otterloo roeide in de lichte vrouwen dubbelvier en eindigde daarmee achter in het veld.

 

Leiden Sport Voorschoten Karolien Florijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×