De containers aan De Loethe werden meermalen in brand gestoken. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude haalt centrale papiercontainers weg: 'Teveel overlast'

De gemeente Zoeterwoude haalt de papiercontainers die centraal in het dorp aan de Loethe staan, weg. Omwonenden klagen al tijden over het feit dat gebruikers papier naast de containers plaatsen. Ook hebben zij last van het open en dicht slaan van de deuren van de bakken. De gemeente haalt de papiercontainers vrijdag weg.

Het afgelopen jaar haalde de gemeente de containers al ieder weekend weg. Ze besloot hiertoe nadat de papiercontainers tot twee keer toe in brand werden gestoken.

Op haar website verwijst de gemeente inwoners met oud papier naar de twee andere inleverplekken in het dorp: de containers bij Ons huis en de gemeentewerf. Bewoners maken zich zorgen over deze alternatieven. “Ze halen twee grote containers weg en plaatsen er niets voor terug. Die paar rolcontainers bij Ons huis zijn snel vol en de gemeentewerf is niet zo vaak geopend”, klinkt het.

Tot de coronacrisis werd oud papier huis-aan-huis opgehaald in Zoeterwoude. De IJsclub, scouting en fanfare verdienden op deze manier een extraatje en inwoners hoefden hun afval alleen maar voor de deur te zetten. Zoeterwoudenaren opperen dat deze dienst wellicht weer terug kan komen. De gemeente is hier echter geen voorstander van. “De veiligheidsrisico’s zijn te groot”, laat zij in een reactie weten.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×