Veel activiteiten worden gehouden in De sterrentuin. (Foto: Chris de Waard).

LVU viert 60-jarig bestaan met feestelijk cursusprogramma

Het nieuwe cursusprogramma van de Leiderdorpse Volksuniversiteit (LVU) is uitgekomen. Omdat de LVU in september zestig jaar bestaat, heeft dat programma een feestelijk karakter.

Op het programma staan workshops, lezingen, cursussen en excursies. Daarnaast zijn er tien bijzondere jubileumaanbiedingen. “Het gaat daarbij om bijzondere activiteiten die speciale aandacht verdienen”, meldt voorzitter Emil Broesterhuizen. “Onze leuze is niet voor niets ‘Er is nog zoveel leuks te leren’.

Het programmaboekje wordt binnenkort in Leiderdorp verspreid, maar ook op de website staat het complete aanbod van de LVU voor het seizoen 2022-2023. Het aanbod is breed en bestaat uit creatieve en sportieve cursussen, maar ook is er een uitgebreid talenprogramma. Verder zijn er lezingen, excursies en wandelingen. Een bijzondere lezing die wordt gegeven in samenwerking met het Leiderdorps Museum gaat over ‘Leiderdorp International Airport’. Ooit waren er namelijk serieuze plannen om de nationale luchthaven bij Leiderdorp aan te leggen.

Cultuur Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×