Romeinse ruiterhelm. (Foto: Rijksmuseum van Oudheden).

Muzikale optredens in RMO over Romeinse grens

Tweeduizend jaar geleden liep de grens van het Romeinse Rijk door Nederland. Deze grens wordt tegenwoordig de Romeinse Limes genoemd. Met verschillende optredens, speedlezingen en interviews wordt in het Rijksmuseum van Oudheden op zaterdagavond 24 september de Limes belicht in ‘History in Concert’. Het museum werkt daarbij samen met de Canon van Nederland.

De Romeinse grens was van grote invloed op de omgeving. Sporen daarvan zijn nog steeds terug te vinden. Zo stammen verschillende steden in Nederland uit de Romeinse tijd. Ook worden regelmatig nieuwe archeologische vondsten gedaan in het gebied. Welke rol speelt de Romeinse grens nog? De bands Nagasaki Swim, The Indien en zangeres Joya Mooi beantwoorden deze vraag met behulp van muzikale optreden en interviews in de Tempelzaal van het RMO.

Tussen de voorstellingen door zijn ontmoetingen mogelijk met ‘echte’ Romeinen. Verder worden korte lezingen gegeven over voorwerpen in het museum die aansluiten bij het Canonvenster De Romeinse Limes. De Canon neemt bezoekers in vijftig vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die samen het verhaal van Nederland vertellen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebr. de Nobel.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×