(Foto: Chris de Waard).

Gemeente maakt participatieplan voor komst bedrijventerrein Vlietzone

Het gebied langs de Voorschoterweg, tussen het nieuwe combibad en ijshal De Vliet en de rioolwaterzuivering, wordt over enkele jaren het bedrijventerrein Vlietzone-Midden. Onder meer de nieuwe Stadswerf krijgt hier een plek. Die nieuwe invulling van het gebied betekent het gedwongen vertrek van een serie clubs en verenigingen die er nu hun onderkomen hebben.

Jeugddorp Leiden is er eentje, maar ook het LCKC, de Leidse Postduiven Club, DIOK, verschillende muziekverenigingen en een paar motorclubs. Begin dit jaar zijn de eerste gesprekken gestart met de verschillende verenigingen die op dit moment gebruik maken van het gebied Vlietzone-Midden. Voor een deel van de gebruikers gaat de gemeente zich inspannen om een nieuwe plek te vinden. Anderen moeten te zijner tijd zelf een nieuwe stek zien te vinden.

Een van de nieuwe locaties waar een aantal van de verenigingen mogelijk heen kan, is Sportpark de Mors. Dat wordt de komende jaren opnieuw ingedeeld, waarbij waarschijnlijk ook ruimte overblijft voor een deel van de clubs die nu nog langs de Voorschoterweg is gevestigd.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×