Anton Houdijk bij zijn afscheid als burgemeester in 1997. Daarbij kreeg hij, zoals in Zoeterwoude traditie is, een schilderij. (Archieffoto: Jan Holvast, via Oud Zoeterwoude).

Oud-burgemeester Zoeterwoude overleden

Oud-burgemeester Anton Houdijk van Zoeterwoude is zaterdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt wethouder Paul Olthof desgevraagd aan Sleutelstad. Olthof was tot voor kort voorzitter van het CDA Zoeterwoude. De partij van Houdijk die zijn politieke carrière in 1962 begon bij de KVP in Gouda.

Voor die partij was hij eerst gemeenteraadslid en later ook wethouder. In 1980 ging de KVP op in het CDA. In datzelfde jaar werd Houdijk op 16 september geïnstalleerd als burgemeester van Zoeterwoude. Hij bleef dat tot aan zijn pensionering op 31 januari 1997. Hij wordt in besloten kring begraven.

 

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×