Pasar Leiden geeft kijkje in Indonesische keuken

De Lammermarkt verandert zaterdag 27 augustus in Pasar Leiden (Indonesisch voor Leidse Markt). Tientallen kraampjes bieden letterlijk een kijkje in de Indonesische keuken. Bezoekers kunnen kiezen uit onder meer saté van Mamma’s Saté, versie koffie van Kopi Sapit en pandan van de Pandan Bakery.

“We hebben het opgericht omdat we zelf een Indische achtergrond hebben”, vertelt Mirna, één van de initiatiefnemers, in Nieuws071. “We zijn opgegroeid met de Indische cultuur, met het heerlijke eten. Wij wilden iets in Leiden oprichten. Het is bedoeld voor iedereen, we willen het toegankelijk maken en daarom is de toegang gratis.”

“We willen ons onderscheiden van andere Pasars door het gratis te maken”, vult Lauri aan. “Eten staat op de Pasar Leiden centraal, samen met muziek. Het wordt een gezellige tropische sfeer.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×