Lift Lambertushof. (Foto: Roeland van Wely).

Liftstoring seniorencomplex Lambertushof beperkt ouderen tot eigen etage

De enige lift van een woningcomplex voor 55-plussers, het Lambertushof in Leiden, is van zondag tot en woensdagmiddag kapot geweest. Veel van de senioren die in het complex wonen zijn slecht ter been en afhankelijk van de lift. Het complex is eigendom van woningcorporatie De Sleutels. De organisatie laat weten dat de lift niet meer werkte omdat er een onderdeel kapot was dat niet in Nederland op voorraad was.

Bewoners van het complex vertelden Sleutelstad dat de reparatie van de lift lang op zich liet wachten. Een aantal bewoners konden sinds zondag hun etage niet meer verlaten, omdat zij dusdanig slecht ter been zijn, dat ze geen gebruik meer kunnen maken van een trap. Installatiebedrijf Kone Nederland moest het vervangende onderdeel uit Duitsland laten overkomen.

Kone heeft de lift woensdagmiddag succesvol gerepareerd. De Sleutels liet bewoners per brief woensdag nog weten te willen helpen met boodschappen doen, mocht dat nodig zijn. De brief werd door medewerkers van De Sleutels aan de deur bezorgd.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×