(Foto's: AS Media).

Jongen van bodem zwembad Poelmeer gehaald en gereanimeerd

Een jongen in de puberleeftijd is donderdagmiddag uit het water van zwembad Poelmeer in Oegstgeest gehaald. Een toezichthouder vond de jongen op de bodem van het bad en is begonnen met reanimeren, laat een woordvoerder van het zwembad weten. Het slachtoffer is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de hulpverlening kwamen veel hulpdiensten naar het zwembad, waaronder een traumahelikopter en twee ambulances. De politie heeft de ambulance naar het ziekenhuis begeleid. Hoe het op dit moment met de tiener gaat, kunnen zowel de politie als het zwembad nog niet zeggen.

De zes medewerkers die aan het einde van de middag in het zwembad aan het werken waren, zijn opgevangen door slachtofferhulp. “Dit heeft uiteraard nogal een impact”, aldus de woordvoerder van Poelmeer. Om die reden is het zwembad voor de rest van de dag gesloten en zijn de geplande activiteiten voor vanavond afgezegd.

Wat er precies is gebeurd en waarom de jongen op de bodem terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. “We brengen nu in kaart wat er zich heeft afgespeeld en gaan de nodige meldingen uiteraard doen”, aldus de woordvoerder.

112 Sleutelstad Oegstgeest Verdrinking Poelmeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×