Op 11 augustus werd de 15-jarige jongen bewusteloos uit het zwembad gehaald. (Archieffoto: AS Media).

Jongen (15) die uit zwembad Poelmeer werd gehaald is overleden

De jongen die drie weken geleden van de bodem van zwembad Poelmeer in Oegstgeest werd gehaald, is een paar dagen later in het ziekenhuis overleden. Dat laat de familie van de 15-jarige jongen weten. Een badmeester dook op 11 augustus het water in toen hij het kind in het water zag liggen. Na een reanimatie werd de jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Afghaanse jongen was samen met een vriendje in het zwembad, vertelde de regiomanager van het zwembad eerder. Het vriendje zou de badmeester hebben aangesproken. “Hij zei in gebrekkig Engels dat ze een spelletje aan het spelen waren en dat er niks aan de hand was”, aldus regiomanager Steven van Vliet. “Hij zei: mijn vriendje ligt daar en er is niets aan de hand.” De badmeester vertrouwde het niet en keek in het bad. Toen hij de jongen zag liggen, twijfelde hij geen moment en sprong erin.

Onderzoek
De politie laat weten bezig te zijn met de tragische gebeurtenis. “We doen onderzoek naar de toedracht”, meldt een woordvoerster. Zo worden er onder meer getuigen gehoord. “Er is niemand aangemerkt als verdachte”, voegt ze eraan toe. De uitslag van het politieonderzoek is nog niet bekend.

Volgens de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH), die gaat over de regels voor zwemwater, zijn er geen misstanden geconstateerd bij het zwembad. “Op basis van de verslagen niet”, laat een woordvoerder weten. Wel heeft de ODMH binnenkort een gesprek met de manager van het zwembad om ‘de zaak te bespreken en mogelijke verbeterpunten in het toezicht aan te geven’. De dienst doet geen verder onderzoek.

112 Sleutelstad Oegstgeest Verdrinking Poelmeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×