(Foto's: Regio15).

Brandweer vist gasflessen uit trekvaart

Duikers van de brandweer hebben vrijdagmiddag drie gasflessen uit het water langs de Haarlemmerweg in Leiden gehaald. Voorbijgangers zagen het water borrelen en roken een gaslucht. Zij belden daarop de brandweer.

Een van de flessen was gevuld met zuurstof. De andere twee flessen bevatten acetyleen. Dit is een zeer brandbaar gas en wordt samen met zuurstof gebruikt om mee te lassen.

De flessen zijn door de brandweer uit het water gehaald en door de gemeente afgevoerd. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de drie gasflessen tijdens werkzaamheden in het water gegleden, meldt mediapartner Omroep West.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×