Minister Staghouwer (L) met de oprichters van Oogst (Foto: Oogst).

Minister bezoekt boerenwinkel in Leiden

Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft deze week een bezoek gebracht aan Oogst, de onbemande buurtsuper aan de Maresingel in Leiden.

In deze winkel worden groenten, fruit, zuivel, vlees en eieren van natuurinclusieve boeren uit de buurt aangeboden. Klanten krijgen toegang tot de super met de app en rekenen hier ook mee af. Oogst biedt alleen producten aan van boeren uit de omgeving. Hierdoor worden er minder kilometers afgelegd om de winkel te bevoorraden.

De minister, in het verleden eigenaar van een bakkerijketen, liet zich in de winkel bijpraten over het nieuwe concept. Na zijn bezoek aan de Maresingel ging Staghouwer ook langs bij twee boeren die leveren aan de winkel.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×