Vaste prik bij de start van de introductieweek voor nieuwe studenten: het EL CID-dansje. (Foto's/video: Chris de Waard).

El CID-week nu echt van start: Showtime!

De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen (EL CID) is maandag om 10.10 uur officieel van start gegaan op de Lammermarkt. Daar maken duizenden eerstejaars van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden in eerste instantie kennis met elkaar en met het mentorgroepje waar ze zijn ingedeeld. Later deze week volgen dan de stad, de studies en de studentenverenigingen.

De hele ochtend komen studenten aan bij het plein. Vaak met rugzak of koffer, rechtstreeks van huis om in Leiden op kamers te gaan. Als ze tenminste het geluk hebben om al een kamer te hebben gevonden. De bagage wordt zoals elk jaar centraal ingezameld en naar de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan en naar het Universitair Sportcentrum aan de Einsteinweg gebracht. Daar overnachten de deelnemers aan de 53e EL CID-week de komende dagen namelijk.

Vast onderdeel van de start van de introductieweek is het speciale EL CID-dansje. Dit jaar wordt dat uitgevoerd op de klanken van ‘Up to You’ van Disco Killerz & Holy T. Thema van de EL CID-week is dit jaar: Showtime! Toepasselijk voor de eerste echte introductieweek na twee wegens corona aangepaste edities.

Deze maandag staat er al van alles op het programma. Zo is er een gezamenlijke lunch in het Plantsoen en het Van der Werfpark, een informatiemarkt en een spelshow waarin de nieuwe lichting studenten alvast kan laten zien wat ze allemaal al over Leiden weten. Vanavond is er het openingsfeest Première. Morgen volgt een eerste kennismaking met de faculteiten, de universiteit en de hogeschool

Leiden Maatschappij Onderwijs EL CID-week 2022


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×