(Foto: Casper Chaudron).

Leidse locatie gezocht voor 'Giant Tulip Bulbs'

De Gildemeesters Bollenstreek zijn op zoek naar plekken in Leiden voor de komst van ‘Giant Tulib Bulbs’. Op dit moment staan er 34 van deze kunstwerken tussen Leiden en Haarlem, maar als het aan de organisatie ligt, komen er onder meer in de Sleutelstad en in Oegstgeest meer bij.

De organisatie zoekt het liefst een plek in het water of in een park, vertelt Art Director Wil Brouwer. “We willen niet dat ze op een rotonde komen te staan, omdat het een fietsroute is. Als toeristen er dan mee op de foto gaan, kan er een verkeersprobleem ontstaan.”

De ‘Giant Tulib Bulbs’ vormen een kunstproject in de Bollenstreek. In totaal worden er zo’n tachtig bollen geplaatst. De reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Er zijn nu 62 bollen geadopteerd.

Oud Poelgeest
De bollen vormen uiteindelijk een fietsroute door de Bollenstreek, die kan oplopen tot zo’n 125 kilometer. “Ze komen tussen Leiden en Haarlem. Het  is geen rechte weg, het is afhankelijk van waar de geadopteerde bollen komen te staan”, aldus Brouwer. “Het wordt dan een vierdaagse fietstocht door de Bollenstreek, onderweg kunnen ze dan een bed and breakfast boeken.”

In Oegstgeest staat tot nu toe één reuzenbol. Op landgoed Oud Poelgeest staat ‘Color my day – Tulips’ door kunstenaar Ineke Huijerman.

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×