De reuzenbollen kwamen zaterdag aan het einde van de middag aan in Warmond bij Park Groot Leerust. (Foto's/video: Casper Chaudron).

Warmond ontmoet De Bollenstreek: reuzenbollen op het water

Vijf reuzenbollen van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ werden afgelopen zaterdag van Lisse naar Warmond gevaren. De bollen zijn elk 1.85 meter hoog en onderdeel van een groot kunstproject in de Bollenstreek. Van Leiden tot Haarlem worden zo’n tachtig bollen geplaatst. “De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek”, vertelt Marjolein van der Jagt die zich bezig houdt met de promotie van de regio. “Zo worden straks tussen deze bollen fietsroutes aangelegd.”

De kunstbollen zijn een project van de Gildemeesters Bollenstreek. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. Komend jaar worden dat er nog meer. De bollen worden zo geplaatst dat er twee fietsroutes door de Bollenstreek gemaakt kunnen worden. Een heel aantal van de beschilderde bollen is nu al te bewonderen in Galerie de Zwarte Tulp in Lisse. Daar wachten de bollen op hun plekje in de streek. De reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Er is al een flink aantal bollen geadopteerd.

De eerste bol die richting eindbestemming gaat, voer zaterdag uit het atelier van Nicoline Heemskerk, de kunstenares van de Warmondse bol,  over het water. Vier andere bollen – van de kunstenaars; Wout Ruigrok, Rik Smits, Paul van den Aardweg en Lisette Marije Eisenga- vertrokken vanuit Lisse richting Warmond op een ponton van Bakker Waterwerken. De bollen ontmoeten elkaar ter hoogte van Park Groot Leerust in Warmond om symbolisch het verbinden van de Bollenstreek en de omgeving te vieren. Hier werd de eerste Warmondse bol welkom geheten door een groep ondernemers en werd het initiatief toegelicht.

“Warmond heeft water, bollen hebben water nodig en daarom zijn we hier om onze verbintenis te bevestigen”, zei Luc Schouten van Gildemeesters Bollenstreek bij die gelegenheid. “De verbinding tussen de verschillende dorpen en steden in het gebied is een van de belangrijke speerpunten van ons ‘Giant Tulip Bulbs’ project.”

De Warmondse bol heeft als thema ‘Jan Steen’ en wordt 18 september officieel gedoopt en geplaatst op een mooie plek in Warmond. Albert Heijn Warmond heeft deze bol geadopteerd.

Advertentie

Cultuur Regio Giant Tulip Bulbs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×