Staatssecretaris Uslu bekijkt de getekende notulen. (Foto: Erfgoed Leiden en Omstreken).

Staatssecretaris Uslu op werkbezoek bij Erfgoed Leiden

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media, heeft een werkbezoek gebracht aan Erfgoed Leiden en Omstreken. Hier kreeg de staatssecretaris een kijkje in de breedte en de meerwaarde van archieven.

Ariela Netiv, de directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken, informeerde de staatsecretaris aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden. Zo geven de brieven van de Leidse lakenhandelaar Daniel van Eijs inzicht in het actuele thema slavenhandel. Ook werden toepassingen van archiefmateriaal besproken, zoals de virtuele reconstructie van het geboortehuis van Rembrandt. Daarnaast vertelde Netiv over het belang van enthousiaste en betrokken vrijwilligers, zonder wie de digitaliseringsklussen niet zijn te klaren.

Het werkbezoek was op uitnodiging van de Koninklijke Vereniging Archiefsector Nederland (KVAN). Diverse vertegenwoordigers van de archiefsector gaven de staatssecretaris een toelichting op belangrijke thema’s die spelen binnen de archiefsector. Dit zijn naast kwaliteit en professionaliteit ook digitaal archiefbeheer en de wettelijke kaders van het informatie- en archiefbeheer.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×