Joost van der Wal. (Foto: Roeland van Wely).

Ook dit jaar weer badmutsenavond tijdens Leidse Zwemvierdaagse

Komende week wordt de Leidse Zwemvierdaagse weer gezwommen, met de traditionele badmutsenavond op donderdag. Om het het zwemvierdaagse kruisje te krijgen, moet er minimaal vier avonden gezwommen worden. Alle deelnemers worden uitgedaagd om tien baantjes per dag te trekken, maar meedoen en gezelligheid staan voorop, zegt voorzitter Joost van der Wal van Sport in Beeld in het radioprogramma De avond van Sleutelstad over de Leidse Zwemvierdaagse en de organisatie.

“We hebben ze niet allemaal georganiseerd, maar de komende Leidse Zwemvierdaagse is de 46ste editie en daar zijn we als organisator Sport in Beeld trots op”, vertelt Van der Wal. “De Leidse Zwemvierdaagse is één keer per jaar en het vindt altijd in de laatste volle week van augustus plaats.” Dit jaar is het van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus. “Vier dagen zijn verplicht en dan heb je het kruisje verdiend.”


Joost van der Wal wordt geïnterviewd door Casper Chaudron en Gideon Roggeveen.

“Je hebt dus een vrije dag, maar de meeste vaste deelnemers komen de volledige vijf dagen zwemmen. Iedereen met zwemdiploma A kan meedoen, maar het is toch 500 meter zwemmen en dat is best wel intensief.” De vierdaagse wordt gehouden in zwembad De Vliet en de deelnemers kunnen de tien baantjes zwemmen tussen 19.00 en 21.00 uur.

Badmutsen
“We zitten nu op ongeveer 300 deelnemers in totaal. Vorig jaar hadden we er meer dan 200, dus de animo om mee te zwemmen stijgt. Aan het einde van de Leidse Zwemvierdaagse krijg je het klassieke speldje, net als bij de wandelvierdaagse. Er is ook muziek omheen en we doen een gezamenlijke warming up. Op donderdagavond is er badmutsenavond, waarbij de leukste en meest originele badmutsen tevoorschijn komen”, aldus Van der Wal.

“Stichting Sport in Beeld bestaat ongeveer 12 jaar en heeft een simpele missie: de mensen wat blijer en gezonder maken door sportevenementen te organiseren of daaraan een bijdrage te leveren”, zegt Van der Wal. “Onze vrijwilligers zijn heel belangrijk, zonder hun zou het evenement niet bestaan. We hebben een hoop handjes nodig, dus hierbij meteen een oproep voor  extra vrijwilligers.”

Aanmelden kan via www.leidsezwemvierdaagse.nl en anders op maandag of dinsdag aan de kassa, maar dat is wel een euro duurder.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×