(Foto's: Chris de Waard).

Aandacht voor verkeerscampagne de 'Scholen zijn weer begonnen'

In het kader van de Veilig Verkeer Nederland campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’ brengen overal in de regio onderwijswethouders een bezoekje aan een lokale basisschool. In Oegstgeest ging wethouder Dick de Groot vanmorgen langs bij basisschool Het Dok in de wijk Nieuw Rhijngeest.

De wethouder ging er in gesprek met leerlingen over de verkeerssituatie rond de school. Bij de scholieren, maar ook bij de schooldirectie leven nog wel wat wensen om de situatie te verbeteren. Zo liggen er stroken kinderkopjes in de straat voor de school en die zijn best gevaarlijk, vertelde een van de kinderen. “Je kan daar met de band van je fiets in blijven steken en vallen.” In dit geval wordt er al naar gekeken. Er is zelfs een proef met verschillende soorten steentjes, alleen liggen de gladdere stenen vlak bij de stoep. “En daar fietst natuurlijk niemand”, vertelt de schooldirecteur Carin Robles.

Ook tussen het hoofdgebouw en de dependance is de straat de afgelopen jaren drukker geworden. Er is een hele woonwijk bijgekomen, dus ook daar kunnen nog wel wat verbeterpunten worden doorgevoerd. “Maar gelukkig steken de leerlingen over onder leiding van deskundige onderwijzers”, zegt wethouder De Groot die belooft alle wensen en opmerkingen te zullen bespreken met de verkeersdeskundigen binnen de gemeente.

Ook in andere gemeente in de Leidse regio werd stilgestaan bij het feit dat de scholen weer zijn begonnen en er dus dagelijks vele duizenden kinderen van en naar school fietsen. De actie ‘de scholen zijn weer begonnen’ moet vooral automobilisten erop wijzen dat het gedaan is met de rustige vakantieperiode. Vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie vallen er jaarlijks meer jeugdige verkeersslachtoffertjes dan in de rest van het jaar. Naast het feit dat automobilisten weer moeten wennen aan de toegenomen drukte, speelt ook mee dat veel kinderen nog onervaren zijn in het verkeer.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Onderwijs Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×