In een straal rond de Oude Sterrewacht gaat op zondagavond 25 september het licht uit. En de sterren aan. (Foto: Chris de Waard).

Test in Leiden voor Seeing Stars succesvol verlopen

Vooruitlopend op Seeing Stars Leiden, het project van kunstenaar Daan Roosegaarde waarbij op zondagavond 25 september in een deel van het Leidse centrum de verlichting wordt gedoofd om de sterrenhemel beter zichtbaar te maken, is in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 augustus getest met het uitdoen van de openbare verlichting. De test is succesvol verlopen.


Naor Scheinowitz over de succesvol verlopen test.

Tussen 2.00 en 4.00 uur ’s nachts werd dinsdag de straatverlichting uitgezet. “Het was de generale repetitie voor 25 september”, aldus Naor Scheinowitz, manager van de Oude Sterrewacht. “We zijn als team door de stad gefietst. Het was een ongelofelijk mooie ervaring. Het doel van deze actie is om de sterrenhemel aan te zetten door de lichten uit te zetten. In de stad zullen op verschillende plekken telescopen staan. De 25e zullen in ieder geval Jupiter en Saturnus te zien zijn. Zover ik weet zijn alle problemen verholpen.”

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×