(Foto: Robbert Beurse).

Van der Klauw is failliet: 'We zouden eigenlijk ons 100-jarig bestaan vieren'

Marcel en Ellen van der Klauw, eigenaren van de electronica- en lampenwinkel aan de Nieuwe rijn in Leiden, hebben noodgedwongen hun winkeldeur voorgoed gesloten. Het bedrijf dat dit jaar precies 100 jaar bestaat is failliet. Dit maakt het ondernemersechtpaar vandaag bekend op de Facebookpagina van de winkel.

De ondernemers geven aan dat een combinatie van teruglopende omzetten, prijsstijgingen, verplichte sluitingen tijdens corona, uitfasering van vele lichtbronnen door de EU en het parkeerbeleid van de gemeente Leiden tot de sluiting hebben geleid. “In het jaar dat we eigenlijk ons 100-jarig bestaan zouden moeten vieren, hebben we ons faillissement aan moeten vragen. Het is triest”, zegt Ellen van der Klauw.

Voorkomen
Het echtpaar wil met de sluiting ‘erger’ voorkomen. “We hebben alle leveranciers nog netjes kunnen betalen. Maar de voorraden zijn bijna op en we hebben in overleg met de curator besloten om niet meer open te gaan.” Dinsdag sprak de rechter het faillissement uit.

Ontslag
Naast de eigenaren heeft het bedrijf twee personeelsleden. “Zij werken hier al 25 en 40 jaar. Helaas is het niet gelukt om een regeling voor hen te treffen en hebben ontslag voor hen moeten aanvragen”, vertelt de familie Van der Klauw.

Pand
Wat er met het winkelpand, dat eigendom is van het ondernemers echtpaar, gaat gebeuren is nog niet duidelijk. “Een doorstart zit er niet in. En we hebben zelf geen andere plannen voor een nieuw bedrijf. Misschien gaan we het verhuren. We zien het wel.”

De familie bedankt haar klanten voor de afgelopen jaren. “We hebben u altijd met plezier en de beste intenties geholpen en voorzien van de juiste spullen. Het was een mooie tijd.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×