(Foto: Sven Ravensbergen).

Jaimy Ravensbergen genomineerd voor Talent van het Jaar in Eredivisie

De Leidse voetbalster Jaimy Ravensbergen (21) van ADO Den Haag is genomineerd voor de titel Talent van het Jaar in de Eredivisie. Morgen om 20.30 uur worden de Eredivisie Awards uitgereikt en weet Ravensbergen of ze heeft gewonnen. De andere kanshebbers zijn Wieke Kaptein (FC Twente), Romée Leuchter (Ajax) en Chimera Ripa (sc Heerenveen).

De kans dat ze wint schat Ravensbergen niet groot in, toch is ze zo trots als een pauw op de nominatie. “Ik vind het een grote eer. Zeker als je naar de andere namen kijkt. Twee van die meiden spelen al in het Nederlands Elftal. En als je bij ADO speelt, word je denk ik toch minder snel genomineerd dan bij grotere clubs. Dus het is alleen maar mooi meegenomen.”

Zaakwaarnemer
Dit jaar start Ravensbergen aan haar zevende seizoen bij de Haagse club. Afgelopen seizoen scoorde ze elf doelpunten. Daarmee eindigde ze op de vijfde plaats in de topscorerslijst van de Eredivisie. Dit jaar hoopt ze dat resultaat minstens te evenaren en zich weer in de kijker te spelen bij Jong-Oranje. Ook tekent ze deze week voor het eerst bij een zaakwaarnemer. “Ik wil weer wat professioneler worden en ik hoop uiteindelijk weer een stap te kunnen maken. Een zaakwaarnemer gaat me daar zeker bij helpen. Dit jaar wil ik het bij ADO nog beter doen dan vorig jaar.”

Maar eerst staat nu dus de uitreiking van de Eredivisie Awards op het programma. “Ik heb al een pakje gekocht en heb er heel veel zin in. Volgens mij is dit ook de eerste keer dat de vrouwen meedoen. Dan is het heel leuk als je er meteen bij mag zijn.”

Leiden Sport jaimy ravensbergen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×