Leidse jeugdinternational vlogt over voetbalavonturen

De Leidse voetbalster Jaimy Ravensbergen kreeg deze week te horen dat ze is geselecteerd voor het Nederlands Elftal onder 17 jaar. In oktober speelt ze met Oranje een kwalificatietoernooi in Estland voor het EK. Haar avonturen zijn te volgen via haar YouTube kanaal dat ze onlangs startte om meisjes te inspireren en te laten zien hoe je de top bereikt.

Maarten Mulder sprak in Sport071 met voetbalster Jaimy Ravensbergen over haar selectie voor Oranje onder 17 jaar.

Op verzoek van Sleutelstad en Leidenamateurvoetbal maakte Ravensbergen eerder al een aantal vlogs op een toernooi in Portugal met Oranje onder 16 jaar voor het online voetbalprogramma Leids Voetbalkwartiertje. Inmiddels is ze dit vaker gaan doen. “Heel veel meisjes willen hetzelfde doen als ik, misschien wel een EK gaan voetballen! Dus ik heb besloten wat meer te laten zien wat ik doe. Ik denk dat veel mensen het wel bijzonder vinden om iemand zo te kunnen volgen. Ik ga proberen ook zoveel mogelijk uit Estland te laten zien.” Ravensbergen is te vinden onder ‘Jaimy Raaf’.

EK kwalificatie

Om tot het EK door te dringen moet Oranje o17 eerst twee kwalificatietoernooien spelen. De eerste start op 1 oktober in Estland. Daar zijn Turkije, Estland en Tsjechië de tegenstanders. De nummers één en twee gaan door naar de laatste kwalificatieronde in het voorjaar. Het team heeft wel een reputatie hoog te houden, want afgelopen zomer haalde Oranje o17 nog de halve finale op het EK. Ravensbergen: “Veel van de meiden ken ik al omdat we ook samen speelden in onder 15 en onder 16. Dus we zijn wel goed op elkaar ingespeeld, dat scheelt.”

De spits is erg trots dat ze weer is geselecteerd: “Ik zat op school en kreeg ineens een appje van mijn vader met een foto dat ik erbij zit. Helemaal geweldig! En ik heb nu al super veel zin in het EK, maar eerst moeten we de kwalificatie doorkomen.”

Plezier is het belangrijkst

De 16-jarige Ravensbergen, die is begonnen met voetballen bij DoCoS,  is net aan haar tweede seizoen bij Jong ADO Den Haag begonnen. Daarmee speelt ze nu in de Topklasse, het één na hoogste niveau van Nederland. De eerste oefen- en bekerwedstrijden zitten er al op en volgende week begint de competitie.”We hebben een goed en gezellig team en we gaan proberen weer in de top 3 te komen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je plezier moet hebben.”

 

Advertentie

Leiden Sport DoCoS jaimy ravensbergen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×