(Foto: Burgemeester Fred van Trigt).

Omgekeerde vlaggen in Zoeterwoude zijn weg

Boeren in Zoeterwoude hebben gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente om de omgekeerde vlaggen weg te halen uit de openbare ruimte. De vlaggen werden opgehangen om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Begin augustus riep de gemeente op om de vlaggen uiterlijk op 30 augustus weer weg te halen uit de openbare ruimte.

De gemeente had er alle vertrouwen in dat de inwoners van Zoeterwoude zich aan de gestelde deadline zouden houden. “We gaan er vanuit dat ze op 30 augustus weg zijn”, verklaarde een woordvoerder vorige week, toen het dorp nog vol vlaggen hing.

Eigen vlag
De vlaggen zijn door de protesterende boeren zelf verwijderd. “We hebben ze weggehaald nadat de gemeente hier om gevraagd had. Als ruil hebben ze een eigen vlag bij het gemeentehuis opgehangen”, verklaart Frank Captein, van Kaasboerderij Captein.

Voor het gemeentehuis aan de Noordbuurtseweg in Zoeterwoude-Dorp wappert sinds kort inderdaad een bijzondere vlag. “Wij danken de boeren voor het weghalen van de vlaggen. We hebben begrip voor hun situatie en blijven zeker met ze in gesprek. Dat laten we zien met de ‘Hart voor onze boeren’-vlag”, verklaart de gemeente.

Omgekeerde Nederlandse vlaggen die niet in de openbare ruimte, maar bijvoorbeeld bij boerderijen hangen, blijven voorlopig op hun plek. “We zijn nog steeds niet tevreden met de plannen.”

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×