(Foto: Frans Wiersma).

Handtekeningen tegen bebouwing Vlietland vrijdag overhandigd

De initiatiefnemers van de petitie tegen de komst van een vakantiepark in natuur- en recreatiegebied Vlietland overhandigen aanstaande vrijdag meer dan 17.000 steunbetuigingen aan wethouder Bianca Bremer van Leidschendam-Voorburg. Ook de Zuid-Hollandse provinciebestuurder Anne Koning en de Voorschotense wethouder René Zoetemelk zijn daarbij aanwezig.

“De zorgen om de toekomst van Vlietland leven breed. Ondertekenaars van de petitie zijn dan ook afkomstig uit de wijde omtrek. Van Den Haag tot Stompwijk en van de Bollenstreek tot Leiden”, aldus de actievoerders die iedereen uitnodigen om bij de petitie-uitreiking aanwezig te zijn. “Verschillende politieke partijen en burgerbelangengroepen zullen vrijdag het woord voeren.”

De tegenstanders van de bouwplannen, verenigd in het Burgerinitiatief Vlietland, hebben inmiddels de website www.groenopenvlietland.nl in het leven geroepen. Daar sommen ze hun argumenten tegen de bouw van vakantiewoningen op. “Dat plan negeert het algemene publieke belang op de lange termijn ten gunste van het individuele commerciële belang op de korte termijn.”

De actiegroep vraagt via de petitie aan de politiek om het plan te heroverwegen. “Daaraan liggen aannames uit het verleden ten grondslag die nooit opnieuw zijn getoetst. Zo was het ooit de gedachte dat met de investering in een huisjespark de financiering kon worden geregeld voor het onderhoud van Vlietland als geheel, maar een businesscase hiervoor ontbreekt. Dat vandaag de dag Vlietland jaarrond massaal wordt gebruikt door omwonenden en dagrecreanten blijft volledig buiten beschouwing.”

Wie bij de overhandiging aanwezig wil zijn, kan vrijdag om 11.00 uur naar het verzamelpunt aan het Frans Hals Plantsoen (Vlietlandpad) in Voorschoten komen. Om 11.30 uur lopen de actievoerders via de ‘Blauwe brug’ naar het eerste grote veld op Vlietland. Bij de verhoging langs het Karperpad wordt dan de massaal onderschreven petitie overhandigd.

Duurzaamheid Maatschappij Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×