(Archieffoto: ZZ Leiden).

ZZ Leiden wint oefenwedstrijd tegen Landstede Hammers

Na twee oefennederlagen op rij heeft ZZ Leiden Basketball nu weer gewonnen. In Zwolle won ZZ dinsdag met 72-74 van Landstede Hammers. De wedstrijden maken deel uit van het oefenprogramma van Zorg en Zekerheid Leiden.

De eerste wedstrijd tegen Apollo Amsterdam werd gewonnen. Daarna volgden twee nederlagen in België. Tegen Okapi Aalst en Hubo Limburg United. Tegen Landstede Hammers werd dus weer gewonnen. Met de rust stond er een stand van 29-40 op het scorebord. In de tweede helft wist de ploeg uit Zwolle het nog spannend te maken, maar kwam net te kort om nog te winnen.

De overwinning is een belangrijke opsteker in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eind september staat er een kwalificatiestrijd voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup op het programma. In het Franse Cholet moet de Leidse ploeg de halve finale op 28 september overleven om vervolgens op 30 september rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi af te dwingen.

De laatste oefenwedstrijd is zaterdag 24 september in de eigen Vijf Meihal. Dan neemt de ploeg van coach Spradley het op tegen Basketbal Academie Limburg. De competitie begint op zaterdag 8 oktober met een thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×