Burgemeester Stemerdink reikte de versierselen die bij de Koninklijke Onderscheiding horen maandagavond uit in zwembad Het Wedde. (Foto: Marjolein Altena, Voorschotense Krant).

Koninklijke Onderscheiding voor Gert Jan Pater

De Voorschotense burgemeester Nadine Stemerdink heeft in zwembad Het Wedde een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Gert Jan Pater wegens zijn zeer langdurige betrokkenheid bij het zwemmen in het dorp.

Pater begon op zijn twaalfde als hulpje in het zwembad. Later haalde hij zijn diploma’s voor zwemonderwijzer en kon hij ook zweminstructies gaan geven. Bij de ‘Eerste Voorschotense Zwemvereniging’ is hij de langst actieve instructeur.

Naast het geven van zwemlessen is er op zijn initiatief ook aandacht besteed aan het onderwateronderwijs. Hiervoor legde hij contact met de Nederlandse Onderwatersport Bond. Hij is binnen de vereniging dé expert op het gebied van snorkelen en die kennis draagt hij ook over aan zijn collega instructeurs. Tenslotte was hij ook nog lid van de jeugdcommissie binnen de zwemvereniging waar van alles werd georganiseerd voor de jeugdleden.

Gert Jan Pater staat nog steeds elke maandagavond in het zwembad. In de bijna vijftig jaar dat hij nu zwemles geeft, heeft hij talloze kinderen, tieners en volwassenen plezier in het zwemmen gegeven en hem gemotiveerd om te blijven zwemmen en te bewegen.

Buiten het zwembad is Pater al ruim 35 jaar actief bij de Voorschotense Avondvierdaagse. Hij is daar verkeersregelaar, oversteekhulp en controleur.

Gert Jan Pater is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Maatschappij Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×