(Beeld: Lucas van Leyden Fonds).

Partijen stellen vraagtekens bij participatie kunstwerk Betaplein

Partij Sleutelstad en Studenten voor Leiden zetten hun vraagtekens bij de participatiemogelijkheden rond de komst van het kunstwerk ‘Onze Sporen’ op het Bètaplein in de Lammenschansdriehoek in Leiden.

Hier worden dit najaar de felgekleurde paddenstoelen geplaatst. Het kunstwerk van Frank Koolen is door bewoners en ondernemers uit de buurt unaniem gekozen tot beste ontwerp voor dit gebied.

Nieuws071-presentator Cor van der Velden in gesprek met fractievoorzitters Thijs Vos van Partij Sleutelstad en Mitchell Wiegand Bruss van Studenten voor Leiden.

Afgelopen week konden omwonenden in een enquête aangeven welke kleur het kunstwerk moet worden; roze, lichtblauw, donkerblauw of zilver. Omdat de komst van het kunstwerk al vaststaat, is er volgens de twee lokale partijen sprake van nepparticipatie.

Ze willen daarom van het college van burgemeester en wethouders weten of omwonenden alsnog het laatste woord kunnen krijgen over de komst van het kunstwerk. Daarnaast willen Partij Sleutelstad en Studenten voor Leiden dat vergelijkbare kunstwerken in de toekomst alleen nog met toestemming van omwonenden geplaatst mogen worden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×