Aad van der Luit. (Archieffoto: Chris de Waard)

'Aad van der Luit' gooit hoge ogen als naam sportcentrum

De kans is groot dat het indoor sportcentrum aan de Boshuizerkade de naam van Aad van der Luit gaat dragen. Die conclusie kan voorzichtig worden getrokken na een eerste blik op de suggesties die Leidenaren via de website doemee.leiden.nl insturen.

Aad van der Luit, die in 2017 op 71-jarige leeftijd overleed, was een bekende figuur in Leiden. Hij was een zeer actieve sportbevorderaar. Hij werkte lang voor de gemeente Leiden, onder meer bij het Sportbedrijf Leiden. Ook was hij politiek actief, als raadslid voor D66, waarbij hij het woord voerde over alles wat met sport had te maken.

Op een vraag van Sleutelstad zegt zijn weduwe, Marjo van der Luit, dat het hartverwarmend is om te zien dat er zoveel mensen betrokken zijn bij Aad en zijn tomeloze inzet waarderen. “Het is mooi dat de inwoners van Leiden mogen meedenken over de namen van het sportcomplex. De aandacht voor Aad is fijn, maar het zijn uiteindelijk de Leidenaren en de jury die de beslissing nemen over de naamgeving van het sportcentrum.”

Verbindend
Van der Luit-supporters krabbelen commentaren bij hun suggestie. Een van hen schrijft: “Als er iemand was die veel voor de sport heeft gedaan maar ook een verbindende factor was in de Leidse gemeenschap, dan was hij dat wel.” Een ander vindt dat er is geen andere naam mogelijk is dan die van “onze Aad die dag en nacht in de weer was voor alle sporters in Leiden.”

De gemeente Leiden heeft de inwoners gevraagd om mee te denken over de naam van het sportcentrum, dat momenteel wordt gebouwd. Naamsuggesties insturen kan tot 30 september.

 

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×