Fabrice Kaptijn. (Foto: Cor van der Velden).

FAST wil kinderen laten bewegen: 'Ze verleren ook sociale vaardigheden achter het beeldscherm'

Fabrice Kaptijn wil kinderen laten bewegen. De student fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden is daarom een bedrijfje begonnen: Fit After School Time (FAST). “Kinderen zitten tegenwoordig veel thuis achter een computer- of telefoonscherm. Daardoor komen ze op sociaal en fysiek gebied veel tekort. Ik hoop dat ik daar wat aan kan doen.”

Kaptijn maakt zich zorgen over de Nederlandse jeugd. “Kinderen halen de nationale beweegnorm niet meer. Ze spelen niet meer buiten en hun hele sociale leven speelt zich online af. Dat is zorgelijk.” Met zijn bedrijfje geeft hij trainingen, clinics en workshops. “Maar ik organiseer ook sportdagen op school of een leuke activiteit op een kinderfeestje.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Fabrice Kaptijn.

Hij hoopt dat zijn bedrijfje door kan groeien: “Het liefst wil ik heel Nederland bereiken. Over een halfjaar heb ik mijn diploma en daarna hoop ik mijn bedrijf uit te kunnen bouwen.”

De kinderen zijn tot nu toe erg enthousiast: “Als ik op een school kom, willen ze allemaal dat ik de dag erna alweer terugkom.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×