(Foto's: Frans Wiersma).

Buurtvereniging tevreden met verwijzing naar goedkopere parkeeroptie

Buurtvereniging Maredorp-de Camp is tevreden met het nieuwe bord dat sinds kort op de Kaasmarkt staat. Hierop staat, in het Nederlands en in het Engels, dat er voor deze plek alleen dagkaarten gekocht kunnen worden om te parkeren. Wil een bezoeker korter, en daarmee goedkoper, parkeren, dan wordt verwezen naar de nabijgelegen Haarlemmerstraatgarage.

Met de invoering van het nieuwe parkeerbeleid is parkeren in het centrum van Leiden alleen mogelijk door een dagkaart van 25,00 euro te kopen of in een van de parkeergarages te parkeren. Dit beleid geldt ook voor de Kaasmarkt. Tot onvrede van de omwonenden werd niet aangegeven dat er goedkoper in de garage boven de Albert Heijn supermarkt geparkeerd kan worden. Zij hingen daarom een kaartje op de betaalautomaat dat er om de hoek een goedkopere optie is.

Bij het oprijden van de Kaasmarkt staat nu een bord dat verwijst naar de goedkopere parkeergelegenheid. Arthur Elias, voorzitter van Buurtvereniging Maredorp-de Camp, is tevreden met het bord. “Ik stel het op prijs dat wethouder Ashley North geheel aan de wensen van de buurtvereniging is tegemoetgekomen. Ik heb hem daarvoor ook bedankt.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×